Datumkiezer

Schermafbeelding van de datumkiezer
Hallo Wereld! Welkom op deze site, met alleen maar informatie en voorbeelden van Filemaker Pro. Deze site is geen eigendom van Filemaker Inc. en wordt ook niet gesponsord door FMI.  Als opener tref je in dit bericht een link naar: Kalender

Dit is een leuk voorbeeld van wat je kan doen met een combinatie van scripts, scripttriggers en conditional formatting. Dit bestand is volledig door ons bedacht en uitgevoerd en als je het voor je eigen projecten wilt gebruiken, heb je daar bij deze toestemming voor.

Vanaf heden zullen we proberen tenminste éénmaal per maand een voorbeeld te posten, maar als het kan vaker. In het gepubliceerde voorbeeld komen een heel groepje met technieken bij elkaar. De benamingen van deze technieken zijn met opzet in het engels, zodat het gemakkelijker is op internet vergelijkbare artikelen te vinden. (De nederlandse vertalingen van FMP zijn niet altijd even handig gekozen, vandaar)

Korte uitleg over het bestand: Bij het openen van het bestand wordt er meteen een startscript aangeroepen, dat het venster waarin de kiezer verschijnt direct op de juiste grootte én de huidige datum instelt. Daarna kan met de knoppen een eventueel ander gewenst jaar of gewenste maand worden gekozen, maar dat kan ook door het jaar of de maand simpelweg zelf in te vullen.

Verder kan je op een dag klikken om die dag te kiezen, waarbij in het kader van de demo nu een dialoogvenster met de datum verschijnt, maar als je dit in je eigen systeem gebruikt, kan je dat natuurlijk beter wijzigen in een handeling die ergens die datum voor je instelt in een veld of een variabele.

Het kiezen gaat heel eenvoudig door in het veld van het aangeklikte vakje in te gaan, dat een “OnObjectEnter” trigger afvuurt naar het script “Get Date”. De scriptparameter die wordt meegegeven is: GetAsText ( GetRepetition ( Kalender::_gDatum ; Get ( ActiveRepetitionNumber ) ) ). Dit script toont dan ook de dialoog en is dus alles wat je moet wijzigen.

Tags: , , , , , , ,
Top